CILJEVI PROJEKTA

CILJEVI PROJEKTA – OPŠTE INFORMACIJE

Opšti cilj projekta je pridonijeti izgradnji kapaciteta visokog obrazovanja sa bi imalo aktivnu ulogu u razvoju društva s ciljem poboljšanja kvalitete života u ruralnim područjima kroz diverzifikaciju ruralne ekonomije.

 

Specifični ciljevi projekta su:

 

  1. Razviti i certificirati niz stručnih kurseva iz sektora agroturizma koji će omogućiti početnicima profesionalni razvoj na tom području. LANDS cilja akademske i neakademske aktere kako bi se poboljšali njihov ukupni kapaciteti i znanje iz ove oblasti, baveći se problemom nedostupnosti specifičnih kurseva i niskim nivoom treninga profesionalaca i početnika u ovoj oblasti.
  2. Ojačati nastavne i pedagoške kompetencije akademskog osoblja za osposobljavanje predavača iz oblasti agroturizma i ruralne ekonomije kroz upotrebu informaciono-komunikacijskih tehnologija. Profesionalni razvoj nastavnog osoblja na fakultetima jedno je od ključnih područja intervencije za uspješnu realizaciju rezultata projekta, kao i obrazovanje odraslih stručnjaka za agroturizam, te početnika u agroturizmu.
  3. Poboljšati sposobnosti i kompetencije (uključujući i informaciono-komunikacione tehnologije) edukatora iz oblasti agroturizma.
Scroll to top